Vintervedlikehold

Snørydding

Brøyting av større snømengder resulterer i store brøytekanter. Det kan ta tid før disse smelter bort, selv når det blir varmere i været. Det er også gunstig å fjerne disse brøytekantene like i etterkant av selve brøytingen, da de ofte kan være til hinder for fremkommelighet.
Om du på den andre siden ønsker et snøfritt område foran eget hus eller bedrift, tilbyr vi i Areal Drift AS en totalrydding av snø fra området, hvor vi fjerner snøen helt fra området og kjører denne bort fra eiendommen din. Vi rydder bort snøen på kort varsel

 

Salting

Salting er hensiktsmessig å ta i bruk ved trafikkerte veier i sammenheng med snøfall og kulde. Det er en viktig faktor når gradestokken peker mot frysepunktet, blant annet for å ivareta sikkerhet og fremkommelighet. Det er en gammel myte at veier faktisk blir glattere av salt, men dette stemmer ikke. Den beste måten å salte på, er å salte veibanen når den er våt, før den tilfryses. Det er også en mulighet å salte før og under snøvær, slik at det blir lettere å utføre brøyting ved at snøen blir mindre kompakt. Den siste måten, og gjerne den mest vanlige, er å salte en allerede glatt veibane.

 

Brøyting i Bergen

Brøyting av snøfylte veier og områder er et behov som kan oppstå når man minst venter det. Med de ustabile værforholdene vi har her i Bergen, er det viktig å ha aktører som står klare til disposisjon når snøværet slår inn for fullt. Areal Drift har som mål om å ha kortest mulig responstid ved slike tilfeller. Vår utstyrspark inneholder fem traktorer og syv brøytebiler som står klare til disposisjon ved snøfall og kuldegrader for brøyting og salting i Bergen og omegn. Ring oss, eller ta kontakt via vårt kontaktskjema for en uforpliktende befaring slik at vi kan finne den beste løsningen for din bedrift eller borettslag.